Hieronder vind je een overzicht van veel gestelde vragen over onze warme LED verlichting en andere LED producten die wij verkopen op Xtra Warm Led.

Veel gestelde vragen

Is mijn huidige verlichting direct vervangbaar LED?

In veel gevallen kunt u direct zonder aanpassingen uw huidige verlichting vervangen door LED verlichting. Soms is dit niet het geval. Als u bijvoorbeeld dimmers, trafo’s of starters gebruikt, kan het zijn dat er aanpassingen gedaan moeten worden aan de bestaande schakeling. Voor reguliere verlichting kunt u hierbij denken aan het aanschaffen van geschikte LED drivers of LED dimmers, voor LED buizen (LED TL) kan het zijn dat de daadwerkelijke bedrading aangepast moet worden. Wij helpen u graag de juiste oplossing voor u te vinden.

Is LED dimbaar?

In vele gevallen is LED gewoon dimbaar. Wanneer het product dimbaar is, dan wordt dit expliciet bij het product aangegeven. Het dimmen van LED dient echter wel te gebeuren met speciale LED dimmers., omdat niet zomaar elke dimmer geschikt is voor het dimmen van LED verlichting.

Mijn verlichting knippert met dimmen?

Ondanks het feit dat LED dimbaar is, kan niet elke dimmer gebruikt worden voor het dimmen van LED. Wanneer de verlichting gaat knipperen, is de combinatie van de lampen en de dimmer niet goed. In dit geval zal een bijpassende dimmer aangeschaft moeten worden.

Mijn verlichting knippert zonder dimmen?

Hoogstwaarschijnlijk heeft u dan te maken met een niet geschikte transformator. Een transformator is het onderdeel dat de spanning omzet van netspanning naar laagspanning. Niet elke transformator is geschikt voor LED verlichting. Voor de juiste werking van uw verlichting dient een LED trafo gebruikt te worden.

In wat voor lichtkleuren is LED verlichting verkrijgbaar?

Waar conventionele verlichting vaak verkrijgbaar was met een beperkt aantal lichtkleuren, is LED verlichting juist in vele lichtkleuren verkrijgbaar. Denk hierbij aan verschillende kleuren wit, maar ook aan echte kleuren zoals blauw, groen, rood etc ook wel RGB of RGBW genoemd. Warme tinten zijn tegenwoordig ook verkrijgbaar, wij verkopen LED verlichting met kleurtemperaturen van 2000K, 2200K, 2400K, 2700K en tevens Led lampen die kunnen variëren bij het dimmen tussen de 2000K-2800K. Bij deze kleurtemperaturen is het imago van kil en koud voor Ledverlichting dus nu niet langer gegrond.

Wat is kleurtemperatuur/Kelvin?

Kleurtemperatuur zegt iets over de kleur van het licht en wordt aangeduid in graden Kelvin. Hoe lager de kleurtemperatuur, hoe warmer de kleur van het licht. Een gloeilamp heeft bijvoorbeeld een kleurtemperatuur van 2700K en een TL-buis heeft bijvoorbeeld een kleurtemperatuur van 4000K of 6500K. LED verlichting is verkrijgbaar in vele verschillende kleurtemperaturen, let hier dus op bij uw keuze.

Wat is lumen?

Het aantal lumen van een lamp zegt iets over de lichtsterkte. Hoe meer lumen, hoe sterker de lichtbron. Waar vroeger veelal gesproken werd over het vermogen van een lamp, wordt er met de komst van de LED lamp steeds meer gesproken over het aantal lumen als graadmeter van de lichtopbrengst.

Wat is de levensduur van LED verlichting?

De levensduur van LED verlichting is ontzettend lang. LED verlichting gaat wel 10-20 keer langer mee dan conventionele verlichting. Het exacte aantal branduren van LED verlichting verschilt onderling echter sterk. Producten ontworpen voor de professionele markt gaan in de regel een stuk langer mee dan producten welke ontworpen zijn voor huis-, tuin- en keukengebruik. Het exacte aantal branduren staat bij het product aangegeven, maar over het algemeen varieert de levensduur van LED verlichting tussen 15.000 en 30.000 branduren.

Inkopen als bedrijf?

Bent u installateur, wederverkoper of verwerkt u LED verlichting in uw projecten? Maak dan ook gebruik van onze B2B inkoop voordelen! Heeft u interesse? Stuur dan een mail naar info@xtrawarmled.com of bel 073-689 54 61. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00.

Oplossingen op maat?

Op zoek naar LED maatwerk producten? Heeft u een bedrijf en bent op zoek naar een betrouwbare partner voor LED maatwerk? Xtra Warm Led regelt het voor u! Voor de grotere projecten of bij regelmatige afnames, kunnen wij in uw LED behoeftes voorzien. Het is allemaal mogelijk, maar dit geldt alleen voor de zakelijke markt.

Verzendkosten?

Bestellingen van meer dan €99,- worden GRATIS verzonden binnen Nederland en naar België en Duitsland. Voor bestellingen met een waarde minder dan €99,- wordt € 4,95 verzendkosten binnen Nederland en € 10,87 voor België en Duitsland in rekening gebracht.

Verzending?

Wij versturen standaard met PostNL. In het geval van zeer afwijkende maten kunnen wij echter kiezen voor een andere vervoerder.

Garantie?

Bij Xtrawarmled.com geniet u standaard van 2 jaar garantie. Deze garantie gaat in vanaf de factuurdatum. Mocht er iets aan de hand zijn met uw product binnen deze periode, neem dan contact met ons op.